Bun venit, Intra in cont
CONTUL MEU
Ambio - ambio.ro

Intrebari frecvente

·    Pentru reprezentantii gradinitelor si creselor:

o   Care sunt costurile inscrierii gradinitei/cresei pe site?
Inscrierea si postarea informatiilor aferente unei crese sau gradinite pe site-ul Ambio sunt gratuite.

 

o   Cum imi pot inscrie gradinita/cresa pe site?
Pentru a va putea posta cresa sau gradinita pe site-ul Ambio trebuie sa va creati un cont. Din acest cont puteti adauga cresa/gradinita dumneavoastra. Tot din acest cont veti putea face modificari ulterioare.

 

o   Daca am mai multe gradinite/crese, trebuie sa imi fac conturi separate pentru fiecare dintre ele?
Daca doriti sa postati mai multe gradinite si/sau crese, o puteti face din acelasi cont.

 

o   Cum trebuie sa procedez pentru ca gradinita/cresa mea sa fie afisata cat mai sus in cautari?
Folosim un algoritm care sa incurajeze oferirea de informatii complete catre parinti. De aceea, pentru ca gradinita/cresa dumneavoastra sa fie afisata cat mai sus in cautari, este foarte important ca ea sa aiba un profil cat mai complet.
De asemenea, gradinitele autorizate/acreditate au prioritate in fata celor aflate „in curs de autorizare”. 

·       
Pentru parinti:

o   Care este diferenta intre gradinitele autorizate si cele acreditate?
Conform legislatiei romanesti, gradinitele au dreptul sa functioneze daca sunt autorizate sau acreditate de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP). Autorizarea este o etapa intermediara in obtinerea acreditarii, o gradinita neputand obtine acreditarea decat dupa incheierea unui ciclu de scolarizare.
O gradinita autorizata este acea gradinita care a fost evaluata de catre ARACIP iar in urma acestei evaluari, a primit o autorizatie de functionare provizorie.
Dupa incheierea unui ciclu de scolarizare, gradinita autorizata este obligata sa solicite acreditarea.
Pentru parinti este important de stiut ca o gradinita autorizata este la fel de buna ca una acreditata, ambele functionand legal. Totusi, trebuie avut in considerare faptul ca o gradinita autorizata este obligata sa solicite acreditarea in cel mult 2 ani de la data absolvirii primei promotii, sub sanctiunea ridicarii autorizatiei de functionare provizorie.
Avand in vedere toate aceste aspecte, se recomanda ca, inainte de a va inscrie copilul la o gradinita, sa solicitati reprezentantilor gradinitei respective documentul de autorizare/acreditare.
Despre motivele pentru a alege o gradinita autorizata/acreditata puteti citi mai multe aici.
Informatii suplimentare puteti gasi in Metodologia de evaluare institutionala in vederea autorizarii, acreditarii si evaluarii periodice a organizatiilor furnizoare de educatie - anexa la H.G. nr. 22/25.01.2007 -
http://administraresite.edu.ro/index.php/articles/7399

o   Cum procedez daca observ ca informatiile oferite de o gradinita/cresa sunt gresite?
In cazul in care observati neconcordante intre informatiile de pe site si situatia de fapt, va rugam sa ne sesizati acest lucru completand formularul de contact.

 

o   Pe site nu apar informatii complete despre institutia care ma intereseaza. De ce?
Informatiile despre cresele si gradinitele care apar pe site ne sunt furnizate de reprezentantii acestora. In cazul in care doriti ca pe site sa apara mai multe informatii despre o anumita institutie, ne puteti sesiza acest lucru completand formularul de contact, iar noi vom redirectiona solicitarea dumneavoastra catre reprezentantii gradinitei/cresei respective.

design by Radu Coman web development: Ciprian Munteanu
Itsy Bitsy - Asculta live