3dhousedownload_com_3D-interior-kindergarten-classroom

Alegerea grădiniței potrivite I

Odată ce au decis ca cel mic să meargă la grădiniță, părinții încep să caute cea mai bună variantă pentru ca mersul la grădiniță să fie o plăcere pentru copil și, în același timp, să fie ușor de realizat din punct de vedere logistic.

Există părinți pentru care apropierea grădiniței de casă sau de locul lor de muncă este singurul factor luat în considerare, în timp ce alți părinți nu țin cont deloc de acest aspect. Desigur că majoritatea părinților se situează undeva între aceste două extreme.

Tarifele practicate sunt și ele foarte importante. În cazul grădinițelor de stat, părinții trebuie să plătească doar taxa zilnică pentru hrană (în cazul grădinițelor cu program prelungit), la care se mai pot adăuga eventuale costuri cu materialele consumabile, în timp ce pentru grădinițele particulare există taxe lunare care pot varia de la câteva sute la câteva mii de lei.

Însă, în afară de locație și tarife, părinții încep din ce în ce mai mult să ia în considerare și alte aspecte, cum ar fi specificul, limbile străine învățate, activitățile extracurriculare, timpul petrecut de copii în fața televizorului și multe, multe altele.

Majoritatea grădinițelor, în special cele particulare, oferă părinților posibilitatea unei vizite în cadrul căreia reprezentantul grădiniței răspunde tuturor întrebărilor pe care părintele le are. Desigur că decizia este, în cele din urmă, una extrem de subiectivă.

Mai jos vă propunem câteva etape pe care să le parcurgeți pentru ca alegerea grădiniței să fie o joacă de copii:

 1. Stabiliți-vă o serie de caracteristici foarte importante pentru dumneavoastră pe care trebuie să le respecte grădinița. În majoritatea cazurilor, cele mai importante caracteristici sunt:
  1. Locația (sector/cartier)
  2. Forma de finanțare (grădiniță de stat/particulară)
  3. Tarifele practicate, mai precis, suma maximă pe care sunteți dispuși să o plătiți (în special în cazul grădinițelor particulare)
 2. Vizitați site-ul Ambio și alegeți câteva grădinițe care să respecte caracteristicile stabilite de dumneavoastră în prealabil. Pentru aceasta, aveți la dispoziție o pagină de căutare simplă și o pagină de căutare avansată, dar și o zonă de comparare unde puteți introduce până la 3 grădinițe.
 3. Stabiliți telefonic o întâlnire cu reprezentanții grădinițelor alese. Recomandarea noastră este ca lista finală să nu includă mai mult de 3 unități, deoarece vizitarea și compararea prea multor grădinițe presupune un consum foarte mare și nejustificat de energie. Firește că fiecare grădiniță are o serie de puncte tari pe care reprezentantul va pune accent în cadrul întâlnirii. De aceea, vă recomandăm să aveți pregătită o listă de întrebări astfel încât să atingeți toate punctele importante pentru dumneavoastră. O serie de întrebări recomandate puteți găsi aici.
 4. După ce ați vizitat grădinița sau grădinițele alese, decizia dumneavoastră va fi una cu adevărat informată.

2 păreri la “Alegerea grădiniței potrivite I

 1. Pingback: Alegerea gradinitei potrivite II - Ambio

 2. Pingback: Parenting în echipă: cooperare și compromis - Ambio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *